apr 16, 2024

Nieuw servicepunt Renault Trucks in stadsdistributiehub van Lyon

Renault Trucks treft voorbereidingen voor de opening van een servicepunt met een innovatief concept in het Hôtel de Logistique Urbain (HLU), de stadsdistributiehub van Lyon. Dit servicepunt “Renault Trucks City” heeft alle kenmerken van een traditionele Renault-garage, met als opmerkelijk verschil dat het zich midden in de stad bevindt, in de wijk Gerland. De opening van deze werkplaats past in de strategie van Renault om rekening te houden met alle milieuaspecten van de stadslogistiek. Zo wil de fabrikant aanwezig zijn bij elke stap in de logistieke keten.

Het Hôtel de Logistique Urbain (HLU) in Lyon-Gerland, vanwaar goederen door de stad worden gedistribueerd, zal eind maart 2024 officieel worden geopend bij de haven Edouard Herriot. In deze centrale distributiehub worden de aangevoerde goederen gelost, gesorteerd en opnieuw geladen in emissievrije voertuigen voor levering aan de klant, ook in lage-emissiezones. Bij het HLU in Lyon komen specialisten op het gebied van transport en logistiek samen, waaronder Renault Trucks, dat hier een innovatief servicepunt heeft opgezet.

Operationele ondersteuning voor de last mile

“Renault Trucks City” biedt een lokale onderhouds- en reparatieservice van middelzware elektrische vrachtwagens en bedrijfsvoertuigen voor klanten die tot in het hart van het stadscentrum van Lyon leveren. Deze E-Tech-gecertificeerde werkplaats is verbonden met het filiaal van Renault Trucks in Corbas, een gemeente aan de rand van Lyon. Er werken twee monteurs en de werkplaats biedt niet alleen ruimte aan twee vrachtwagens tegelijk, maar er is ook een speciale zone voor het onderhoud van Kleuster cargobikes, die Renault Trucks assembleert in Vénissieux, een andere gemeente in de stadsregio Lyon.

Als de werkzaamheden aan een voertuig langduriger of complexer zijn, dan wordt het naar de werkplaats in Corbas gebracht. “Renault Trucks City” in Lyon biedt ook verhuurdiensten van voertuigen voor korte en middellange termijn.

Renault Trucks, partner in elke stap van de logistieke keten

Dit initiatief onderstreept de wens van Renault Trucks om deel uit te maken van het transformatiebeleid van de stadsregio Lyon en om zijn klanten zo dicht mogelijk bij hun activiteiten te ondersteunen en zo hun productiviteit te verhogen.

Het project past in de algemene strategie van de fabrikant, die rekening houdt met het volledige ecosysteem van de stadslogistiek door bepaalde elementen te optimaliseren. Zo levert Renault Trucks een breed assortiment voertuigen en services met een lage koolstofuitstoot, geschikt voor stedelijke distributie in lage-emissiezones. Verder stimuleert het bedrijf modaal vervoer, experimenteert met mobiele en modulaire lockeroplossingen en optimaliseert logistieke schema’s en laad- en lossystemen.

Een pilotproject met perspectief

Dit eerste experiment van Renault Trucks in Frankrijk is een voorbode van soortgelijke initiatieven, met projecten die momenteel worden bestudeerd in Parijs en Marseille, maar ook in Breda, waar Renault Trucks-dealer Bluekens onlangs een showroom heeft geopend voor cargobikes en last-mile services voor transportbedrijven.

Bekijk ook deze Renault Trucks nieuwsberichten:
Misschien vind je dit ook interessant: 

Werken bij Van Dijk

Truckmonteur?
Ga aan de slag &
maak vrienden
bij Van Dijk