apr 29, 2024

Het allereerste Siemens SICHARGE D 400kW laadstation van Nederland komt naar Van Dijk Trucks

Het is officieel; op 16 april jl. is door Han de Bruijn, Jordy Keimes en Eddy Kroes namens de Van Dijk Groep de handtekening gezet voor de levering van een Siemens SICHARGE D 400 kW laadstation. Van Dijk Groep heeft de primeur te pakken volgens Ton Branderhorst, Business Unit manager E-Mobility bij Siemens Nederland. ‘Als het laadstation straks geplaatst is, staat de allereerste Siemens SICHARGE D 400kW van Nederland in Culemborg bij Van Dijk Trucks.’, aldus Ton. Dit laadstation zal zeker niet de laatste zijn, want de duurzame toekomstplannen van Van Dijk Groep zijn groots. 

Siemens SICHARGE D 400kW laadstation  

De aanschaf van het laadstation komt tot stand door een intensieve samenwerking tussen van Dijk Energy en Van Dijk Trucks. Het 400 kW laadstation komt in Culemborg te staan, waardoor straks alle Van Dijk Trucks vestigingen voorzien zijn van een krachtige DC-snellader. De keuze is op Siemens gevallen, vanwege hun veelzijdige aanbod, technologisch voorsprong en flexibele productmogelijkheden. Daarnaast bieden zij uitgebreide training aan voor onze eigen truckmonteurs. Het laadstation wordt juni 2024 verwacht, waardoor we weer een stap verdergaan richting duurzaam ondernemen. 

“Onze klanten kunnen dezelfde 24/7 service verwachten voor hun laadstations als voor de trucks” 

Han de Bruijn, Van Dijk Trucks.

De onderscheidende 24/7 service van Van Dijk Trucks ook voor laadstations

Van Dijk Trucks staat bekend om zijn 24/7 bereikbaarheid betreffende reparatie van voertuigen en de korte lijnen met de klanten. Binnenkort mogen meerdere monteurs zich specialist noemen op het gebied van de Siemens SICHARGE D lader. Bij de zoektocht naar de meest aansluitende lader, kwam Siemens al snel naar voren, omdat ze de mogelijkheid bieden om onze monteurs te trainen. Als klant bij Van Dijk Trucks kun je straks dezelfde 24/7 service verwachten bij de laadstations als voor je voertuigen. Hierbij garanderen wij de best mogelijke uptime voor de klant. ‘We maken momenteel grote stappen in onze duurzaamheidstransitie en die van onze klanten. Dit is een intensief proces, maar wij zijn er klaar voor!’, aldus Jordy Keimes, Van Dijk Energy.

Bekijk ook deze nieuwsberichten:
Misschien vind je dit ook interessant: 

Werken bij Van Dijk

Truckmonteur?
Ga aan de slag &
maak vrienden
bij Van Dijk